7 manieren om te oefenen in de zomerhitte, plus enkele alternatieven binnenshuis

In de zomer in vorm blijven is gemakkelijk, toch? U kunt eindelijk gaan joggen of buiten sporten. Maar hoe zit het als het te warm is? Deze tips helpen je om veilig te blijven tijdens het zweten in de zomer, of zelfs een alternatief te vinden voor in de zon zijn.

Tips om buiten te sporten

1. Blijf gehydrateerd

Voldoende water drinken is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het sporten, omdat zelfs milde uitdroging hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid kan veroorzaken. Probeer als vuistregel elke dag de helft van uw lichaamsgewicht in ons te drinken. Vergeet tijdens uw training niet om de 15 tot 20 minuten te stoppen voor een waterpauze.

Volgens WebMD moet u deze richtlijnen volgen:

– Drink een tot twee uur voor je training 15 tot 20 gram water

– Drink 15 minuten voordat u begint 8 tot 10 gram water

– Drink tijdens uw training elke 15 minuten nog eens 8 gram.

2. Kleed je cool

De zomermaanden zijn misschien tijd om je favoriete trainingslegging op te bergen. Kies voor lichtgewicht, ademende materialen en probeer indien mogelijk een hoed op te nemen om je gezicht tegen de zon te beschermen. Blijf uit de buurt van donkergekleurde kleding, want die trekt alleen de warmte aan en maakt je vatbaarder voor oververhitting.

3. Begin langzaam

Voor je eerste training van de zomer, ga niet meteen helemaal uit je dak. Doe het rustig aan en laat je lichaam geleidelijk aan de hitte wennen. Ga bijvoorbeeld de eerste dag 15 minuten joggen, de tweede 20 minuten, enzovoort.

4. Eet goed

Eet voor je training voedingsmiddelen die bijdragen aan je vochtinname, zoals komkommers, aardbeien en watermeloen. Vul na je training het zout dat je door zweet bent verloren aan met zoute snacks zoals noten of olijven.

5. Luister naar je lichaam

Als je lichaam je vertelt dat het tijd is om te stoppen, is het tijd om te stoppen. Negeer gevoelens van misselijkheid of duizeligheid niet en weet wanneer het tijd is om uw training vroegtijdig te beëindigen als dat nodig is. Tekenen van een zonnesteek zijn hoofdpijn, duizeligheid, desoriëntatie en vermoeidheid.

6. Train in de vroege ochtend of late namiddag

Probeer uw training in te plannen voor koelere delen van de dag – vroeg op de dag of laat in de avond. De zon zal niet zo ondraaglijk zijn en het is veel gemakkelijker om warmtegerelateerde problemen te vermijden.

7. Vergeet de zonnebrandcrème niet

Bescherm ook je huid. Zorg ervoor dat je je lichaam bedekt met een zonnebrandcrème met minimaal 45 SPF om schadelijke zonnestralen tijdens je trainingssessie te blokkeren. Overweeg ook om een ​​vizier te dragen dat je ogen en huiden tijdens het sporten beschermt tegen de zon.

Enkele alternatieven voor indooroefeningen

1. Zwemmen

Waarom slaat u het joggen niet over en neemt u een duik in het zwembad? Een persoon van 150 pond kan 400 calorieën verbranden door een uur lang ontspannen te zwemmen, volgens WebMD. Bovendien is het leuk, traint het het hele lichaam en is het een geweldige manier om koel te blijven!

2. Doe indoor trainingen

Cardio overslaan en krachttraining binnenshuis doen, kan een geweldige training zijn. Met behulp van uw lichaamsgewicht of halters, trainingen zoals lunges, burpees, deadlifts, squats en planken kunnen eenvoudig vanuit uw luie stoel worden gedaan.

3. Yoga

Word zen en vermijd de hitte door yoga te beoefenen. Talloze video’s zijn online te volgen en yoga verbrandt calorieën, versterkt de spieren en bevordert de flexibiliteit.

4. Pilates

Pilates is een geweldige manier om uw hartslag in korte tijd te verhogen en richt zich op het gebruik van uw lichaamsgewicht om spieren te versterken. Het kan binnenshuis worden gedaan met niets anders dan een mat en motivatie.

5. Ga naar de sportschool

Zomermaanden zijn enkele van de langzaamste voor sportscholen, omdat mensen in plaats daarvan naar buiten gaan om te sporten. Minder bezoekers van de fitnessclub kunnen het gemakkelijker maken om bij uw favoriete apparatuur te komen of een open plek te vinden in een populaire klas. Sportscholen bieden vaak ook speciale aanbiedingen voor inschrijving in deze periode, en het is gemakkelijker om veel te scoren op een lidmaatschap.

6. Volg een les

Geweldig voor het volgen van een schema en gezelligheid, een les volgen in een studio zoals kickboksen of yoga kan je helpen op het goede spoor te blijven. Net als sportscholen bieden veel studio’s specials voor lessen, dus waarom zou u niet iets nieuws proberen en u aanmelden?