TIEN MANIEREN OM DEZE ZOMER GEHYDRATEERD TE BLIJVEN

‘Ah, zomer, welke kracht je hebt om ons te laten lijden en ervan te houden.’
– Russell Baker, Amerikaanse journalist

De lange, zonnige dagen en winderige zomeravonden nodigen ons uit om van het buitenleven te genieten. Fietsen, zwemmen en watersporten staan ​​bovenaan de lijst met to-do’s. Surfen terwijl u langs het strand slentert of wandelpaden verkent, wordt de nationale tijd van het verleden. Maar de zomer brengt ook hittegolven met zich mee, en het vleugje extreem weer van afgelopen juni was een ontnuchterende herinnering aan het belang van gehydrateerd blijven tijdens de zomermaanden. Extreme hitte veroorzaakte tussen 1999 en 2010 7.415 sterfgevallen, volgens de Centers for Disease Control .

De sleutel om deze zomer veilig te blijven? Gehydrateerd blijven . De sleutel om gehydrateerd te blijven? Dat is waar de volgende tips van pas komen:

1. DRINK WATER – EN VEEL ERVAN

Veel water drinken blijft de # 1 manier om in de zomer gehydrateerd te blijven. Zorg ervoor dat u meer water drinkt dan normaal en plan overdag regelmatig “waterpauzes”.

2. WEES JE BEWUST VAN HOEVEEL JE ZWEET

Zweet is de manier waarop je lichaam zichzelf afkoelt (onthoud dat niet het zweten het lichaam afkoelt, maar de verdamping van zweet). Hoe meer je zweet, hoe meer vocht je moet bijvullen. Het is niet ongebruikelijk dat atleten die voetbaloefeningen doen 5 pond of meer zweet verliezen tijdens het oefenen.

3. WEET HOEVEEL WATER JE NODIG HEBT

Ouderen en mensen met diabetes of hartaandoeningen hebben mogelijk meer water nodig om gehydrateerd te blijven dan anderen. Als u bepaalde gezondheidsproblemen heeft, overleg dan met uw arts over eventuele speciale voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om uitdroging te voorkomen.

4. CONTROLEER UW URINE

De kleur van uw urine is een belangrijke indicator voor hoeveel water u nodig heeft en het kan een waarschuwing zijn voor uitdroging. Urine moet lichtgeel en helder zijn. Als het donkerder is, kun je uitgedroogd zijn.

5. VERMIJD ALCOHOL

Terwijl een koud biertje verleidelijk is op een hete zomermiddag, kan alcohol ervoor zorgen dat je meer uitgedroogd raakt. Als u drinkt tijdens een hittegolf, doe dit dan met mate en zorg ervoor dat u extra water drinkt om dit te compenseren.

6. CAFEÏNE?

We hebben het vraagteken met een reden toegevoegd. Jarenlang werden mensen gewaarschuwd voor de uitdrogende effecten van cafeïne. Cafeïne is een diureticum (wat betekent dat u vaker naar de badkamer gaat), en de zorg was dat het drinken van frisdrank, koffie en andere met cafeïne gevulde lekkernijen een nadelig effect zou hebben. Volgens studies van de University of Connecticut is dat niet noodzakelijk het geval. Onderzoek heeft aangetoond dat het lichaam een ​​deel van de hydraterende vloeistof in cafeïnehoudende dranken vasthoudt. Dus waarom hebben we het vraagteken toegevoegd? Hoewel cafeïne geen taboe is, heeft het nog steeds niet de hydraterende voordelen van water.

7. PAS UW OEFENING AAN

Oefening is een belangrijk onderdeel van uw fysieke gezondheid en u mag het niet opgeven als de temperatuur stijgt. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uitdroging te voorkomen: Oefening op koelere tijden van de dag of binnen oefenen. Ontspan in uw trainingsprogramma en pas uzelf aan, vooral als er een hittegolf is. Neem contact op met uw arts als u van plan bent om buiten veel te gaan sporten.

8. NEEM KOELE DOUCHES OF BADEN OM AF TE KOELEN

Hoewel zitten in een koel bad je niet hydrateert, zorgt het er wel voor dat je niet zo veel gaat zweten, wat er weer voor zorgt dat je geen vocht verliest.

9. EET VOEDINGSMIDDELEN MET EEN HOOG WATERGEHALTE

Bepaalde vruchten zijn hier ideaal voor, en als u ze eet, kunt u enkele van de additieven vermijden die vaak in sapdranken voorkomen. Gemiddeld is een appel 84 procent water, terwijl meloenen en perziken beide 89 procent water bevatten. Dit geldt niet voor gedroogd fruit.

10. SPORTDRANKEN

Ja, er zijn momenten waarop sportdranken u kunnen helpen bij het vervangen van voedingsstoffen en vloeistoffen die u tijdens het sporten heeft verloren. Hoewel ze helpen bij hydratatie, blijft water de beste keuze. Als u sportdrankjes gebruikt, controleer dan het etiket om er zeker van te zijn dat u geen overmatige hoeveelheden suiker of toevoegingen krijgt. Uw arts of een gecertificeerde bewegingsspecialist kan u mogelijk helpen.