4 Gezonde Zonnetips Voor Een Perfecte Bruining

Warme zomer, felle zon, eindeloze zee, prachtig zandstrand – hoe lang wachten we erop en dromen we ervan! En natuurlijk gaat elke vakantie aan de kust gepaard met een prachtige goudbruine kleur. In feite eindigt het vaak met een verbrande huid, slapeloze nachten en soms de temperatuur die snel steeg als gevolg van zonnebrand. Dus hoe moet je zonnebaden en gezond blijven? Om zonnebrand te voorkomen en een mooie kleur te krijgen, volstaat het om een ​​paar simpele regels te volgen.

 

Voorbereiden op zonnebaden

Ultraviolet heeft een extreem negatief effect op de huid en droogt deze uit. Daarom is het de moeite waard om je van tevoren voor te bereiden op contact met de zon. Gebruik al geruime tijd voordat u naar zee gaat, hydraterende en voedende huidcrèmes.

Als je een erg gevoelige huid hebt, bezoek dan 2-3 weken voor de vakantie het solarium. Twee of drie keer gedurende 5 minuten is voldoende om ervoor te zorgen dat de cellen gewend zijn aan ultraviolet en gemakkelijk de brandende zon kunnen weerstaan.

Dus aan het begin van de vakantie krijgt je lichaam een ​​licht gouden tint. De kans op verbranding zal aanzienlijk afnemen. En je ziet er vanaf de eerste dag op het strand prachtig uit.

Hoe zonnebaden op het strand?

Wat is de beste tijd om te zonnebaden? Van zonsopgang tot 12.00 uur, daarna van 16.00 uur tot zonsondergang. Tijdens de lunch is de zon het meest agressief, en onder de zon blijven zitten met snelle brandwonden en zonnesteek.
Begin met 5-10 minuten en verhoog dagelijks de tijd doorgebracht in de open zon. De rest van de tijd breng je door onder een strandschaduw . U krijgt dus een gladde mooie bruine kleur en de huid zal niet binnen een paar dagen loslaten.
Gebruik geen toiletwater, etherische oliën, crèmes op basis van minerale vetten.
Ga zo op het strand liggen dat de zon je voeten verwarmt, zodat het licht langs het hele lichaam valt. Gebruik voor een maximaal comfort een strandloungestoel uit onze recensie . Hef het hoofd een beetje op. Zo zal de zon de ogen niet raken en zal de nek zonnebaden.
Verander de positie elke 10 minuten en draai naar de zon met de andere kant van het lichaam.
Ga elke 20 minuten baden in de zee, de rivier, het zwembad of neem een ​​douche, afhankelijk van de plek waar je zonnebaadt.
Zonnebaad 1-2 uur na een maaltijd, zodat het lichaam de stress van het ontmoeten van ultraviolet het gemakkelijkst verdraagt.
Zoals eerder vermeld, droogt ultraviolet de huid uit, dus je moet het voeden en hydrateren met behulp van crèmes. Gebruik een paar keer per week een scrub om dode cellen te verwijderen. Als je een gevoelige huid hebt, verminder dan het gebruik van scrub tot een keer per week.

Hoe blijf je lang na de zee bruin?

Een mooi en egaal kleurtje krijgen is slechts het halve werk. Om de levensduur te verlengen, drink wortelsap, eet geel en oranje fruit. Vergeet niet om een ​​voedende crème te gebruiken, het lichaam te hydrateren.

Als u weet hoe u op zee moet zonnebaden, kunt u snel een mooie kleur krijgen en het risico op verbranding aanzienlijk verminderen. Ik wens je een warme zon! Laat de rest op het strand de beste indrukken achter!