10 tips voor het beschermen van uw huid tegen de zon

Het is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste manieren om elk jaar miljoenen gevallen van kanker te voorkomen: zonnebrandcrème. De meesten van ons vergeten echter nog steeds om op het zonnescherm te smeren. Uit een recent onderzoek bleek zelfs dat slechts 14% van de Amerikaanse mannen en 30% van de Amerikaanse vrouwen regelmatig zonnebrandcrème op hun gezicht en andere blootgestelde huid aanbrachten voordat ze meer dan een uur naar buiten gingen.

 

Dus wat moet je weten over het beschermen van je huid tegen de zon? Hier zijn 10 tips om in gedachten te houden als je de zomer afsluit.

 1. Zo bescherm je je huid tegen de zon
  Gebruik elke dag zonnebrandcrème, zelfs als het bewolkt is.
 2. Breng ten minste één ons zonnebrandcrème aan (genoeg om een ​​borrelglas te vullen) minstens 15 tot 30 minuten voordat u naar buiten gaat. Gebruik ook een lippenbalsem of lippenstift die zonnebrandcrème bevat met een zonbeschermingsfactor (SPF) van minimaal 30.
 3. Kies een zonnescherm met een breed spectrum dat beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling. Zorg ervoor dat het waterbestendig is en een SPF van 30 of hoger heeft. Andere zonnefilters kunnen ervoor zorgen dat u niet verbrandt, maar ze beschermen niet tegen huidkanker.
 4. Breng zonnebrandcrème om de twee uur opnieuw aan. Breng elk uur opnieuw aan als u zwemt of zweet.delen op Twitter
 5. Wees extra voorzichtig met water en zand. Deze oppervlakken reflecteren de schadelijke zonnestralen, wat de kans op zonnebrand vergroot.
 6. Houd baby’s jonger dan 6 maanden volledig bedekt en in de schaduw.
 7. Beperk de tijd dat je in de zon bent tussen 10:00 en 16:00 uur. Dit is wanneer de zonnestralen het meest intens zijn. Oefen de schaduwregel: als uw schaduw korter is dan u, zijn de zonnestralen het sterkst en moet u schaduw vinden.
 8. Draag indien mogelijk een shirt met lange mouwen en een lange broek. Donkere kleding met strak geweven stof houdt meer zon tegen dan witte of los geweven stoffen. Zoek voor extra bescherming kleding gemaakt met speciale zonwerende materialen.
 9. Accessorize met een hoed die je gezicht, nek en oren kleurt en een zonnebril. Zonnebrillen met lenzen die 99% tot 100% UV-absorptie hebben, bieden optimale bescherming voor de ogen en de omringende huid.
 10. Wees nog voorzichtiger als u medicijnen gebruikt die u gevoeliger kunnen maken voor de zon. delen op Twitter Deze omvatten specifieke soorten antibiotica, ontstekingsremmers, antischimmelmiddelen, bloeddrukmedicijnen en chemotherapie.