21 geheimen om natuurlijk een eerlijke huid te krijgen

Een heldere en onberispelijke huid hebben is de droom van alle vrouwen. Deze schoonheidsnormen verschillen van land tot land; in Indonesië is een blanke huid (“wit”) bijvoorbeeld iets meer “geel” dan in andere landen zoals Korea en Japan – waar de huidskleur de voorkeur heeft bleek wit.

Een blanke huid is synoniem met “mooi”, waarschijnlijk omdat mensen met een blanke huid elke kleur kunnen dragen, vergeleken met hun tegenhangers met een donkere of bruine huid. Ondanks deze beperkte kijk op schoonheid, kiezen veel mensen er toch voor om dure en pijnlijke behandelingen te doen, zoals chemische peelings of vitamine C-injecties . De hoeveelheid producten voor het bleken van de huid groeit ook van tijd tot tijd, waardoor het voor potentiële klanten verwarrender wordt.

Volgens Dr. Windy Miryana, SpKK, kan onze huid bij geen enkele behandeling worden gebleekt. Hoewel sommige methoden hebben gewerkt, zijn ze niet helemaal veilig. “Als de huidskleur van het gezicht anders is dan de hand, kan (de behandeling) zware metalen bevatten zoals kwik”, zegt ze.

Voordat u honderdduizenden tot miljoenen roepia uitgeeft voor huidverlichtende procedures, moet u enkele van deze natuurlijke remedies proberen die u thuis kunt doen – niet alleen gemakkelijk en snel, maar ook betaalbaar en veilig voor uw huid.

Verlicht de huidskleur van uw gezicht

“Onze opperhuid maakt elke 14-21 dagen continu nieuwe huidcellen aan, en dan hopen de dode huidcellen zich op,” legt Dr. Windy uit waarom de huid er dof uit kan zien, en voegde eraan toe dat nachtcrèmes of chemische peelings kunnen helpen de buitenste lagen van dode huidcellen te exfoliëren huid.

Voordat je in de war raakt, probeer dan deze doe-het-zelf-huismiddeltjes die je in je keuken kunt vinden. Iedereen heeft een uniek huidtype, dus zorg ervoor dat je je eigen huidconditie begrijpt en probeer verschillende recepten totdat je er een vindt die echt bij je huid past. Maak je niet druk! Er zijn veel goede dingen in de natuur die we kunnen gebruiken als huidverlichtende behandelingen:

1. Kokosolie

Bereidingstijd: 5-40 minuten

Kokos staat bekend als een krachtig reinigingsmiddel dat de genezingsresultaten versnelt door alle gifstoffen grondig weg te spoelen. Kokosolie heeft ook een vergelijkbaar effect op het lichaam, vooral vierge kokosolie. Kokosolie is rijk aan laurinezuur, dat wordt beschouwd als een gezonder verzadigd vet dat in het lichaam wordt omgezet in monolaurine – het dient om bacteriën, schimmels en virussen, evenals vetzuren, te doden. Als je een droge huid hebt, gebruik dan gewoon kokosolie als vochtinbrengende crème voor je gezicht of huid. Op de markt is virgin kokosolie (VCO) te vinden in flessen, maar je kunt het ook thuis produceren .

Hoe je dat doet:

Laat een kom kokosmelk staan ​​die een nacht uit 5 kokosnoten is geperst en haal de kokosroom in de bovenste laag.
Zet het vuur op ‘hoog’ en verhit een niet-plakkerige pan boven het fornuis
Verplaats de kokoscrème in een koekenpan en bak deze ongeveer 30-40 minuten tot de kokos bruin wordt en doe hem dan door een zeef op een glas. Vijf kokosnoten kunnen ongeveer 300 ml kokosolie

Laat het afkoelen voordat we het in een glazen fles kunnen doen
Je kunt twee eetlepels (eetlepel) kokosolie mengen met een paar druppels vers citroensap, roeren en een watje gebruiken om het gezicht en de hals lichter te maken
Laat het 15 minuten intrekken voordat je het met lauw water kunt spoelen
Let op: vermijd direct contact met de zon nadat u deze remedie hebt aangebracht, daarom is het beter om het ‘s avonds voor het slapengaan aan te brengen. Je kunt het ook op de lichaamshuid aanbrengen .

2. Zuiveringszout

Bereidingstijd: 5 minuten

Als u een ongelijkmatige teint ziet, vooral een beetje donkerder in de neus, is de kans groot dat vuil uw poriën verstopt. Gelukkig is dit bakingrediënt gemaakt van fijne deeltjes uit natrium- en pH-balans die in staat zijn om dode huidcellen te verwijderen en de huid te egaliseren. De ingrediënten van zuiveringszout kunnen ook huidontsteking voorkomen. Hoeveel je ook nodig hebt, gebruik een verhouding van 2: 1 voor water en zuiveringszout.

Hoe je dat doet:

Was je gezicht met lauw water om de poriën te openen
Meng een theelepel zuiveringszout met water volgens de verhouding
Aanbrengen op een doffe huid, bijv. In de T-zone. Laat het 2-3 minuten drogen, spoel het daarna af met koud water en droog de huid.
Het goede nieuws: zuiveringszout is ook gunstig voor het verkleinen van de poriën. Doe het drie keer per week om een ​​effectiever resultaat te krijgen.
Let op: het wordt aanbevolen voor een droge huid. Mensen met een vette huid kunnen het mengsel van zuiveringszout en zout (zonder water toe te voegen) met een watje langs de T-zone aanbrengen om de vette huid te verminderen en verstopte poriën te reinigen .

3. Havermout en honing
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit gezonde ontbijt heeft dubbele voordelen; het kan je ‘s ochtends energie geven en je gezicht op magische wijze opvrolijken. Maal havermoutpoeder fijn met een keukenmachine of blender en voeg vervolgens zoveel honing toe als nodig is. Dit recept werkt als gezichtsscrubs om oude huidcellen te verwijderen en irritatie te verminderen, terwijl honing ook werkt als een vochtinbrengend middel.

Let op: Niet aanbevolen voor de gevoelige huid en mensen die allergisch zijn voor componenten waaruit de honing bestaat .

4. Kamille theezakje
Bereidingstijd: 3 minuten

Het is een tas voor nog een tas! Het is bekend dat het aanbrengen van vochtige theezakjes over je ogen wallen vermindert als gevolg van een gebrek aan slaap of intens huilen na het kijken naar K-drama. Je kunt deze techniek proberen om je gezichtshuid op te fleuren die dof was geworden door donkere kringen rond de ogen.

Het theezakje heeft twee componenten, cafeïne en tannines – beide zijn adstringerende middelen voor ontstekingsremmers – die gezwollen ogen kunnen verminderen. Ondertussen heeft kamille ontstekingsremmende middelen die goed zijn voor je huid. Het is theetijd voor een frisse huid!

5. Knoflook
Bereidingstijd: 1 minuut

Een doffe huid kan ook worden veroorzaakt door acne en acnelittekens die veel tijd nodig hebben om te genezen. Daarom heeft men antioxidanten nodig om verkleurde huidvlekken op het gezicht te genezen en te voorkomen. Een van deze antioxidanten kan worden gewonnen uit knoflookolie.

Hoe het te doen: Breng aan op het acnelittekengebied, laat het drogen en veeg het af met een handdoek. Als je denkt dat het aroma te scherp is, meng dan knoflookolie met water, of je kunt geschilde teentjes knoflook ook een uur in melk weken voordat je het op je huid aanbrengt.

6. Limoen
Bereidingstijd: 1 minuut

Dr. Windy zegt dat vitamine C in limoen dient als antioxidant voor je gezichtshuid. Het enige wat je hoeft te doen is 1-2 limoenen snijden die grondig zijn gewassen. Masseer het zachtjes op je schone gezicht en laat het ongeveer 30 minuten drogen. Was daarna je gezicht met lauw water en spoel het daarna af met koud water om de poriën te sluiten. Breng direct daarna een moisturizer aan om een ​​droge huid te voorkomen, en herhaal deze behandeling slechts één keer per week.

Let op: Als jeuk, verbranding of irritatie optreedt, stop dan het gebruik .

7. Tomaat
Bereidingstijd: 1 minuut

Volgens Dr. Windy kun je gebruik maken van een rijpe tomaat die grondig is gewassen. Snijd het in 2 stukken, masseer het voorzichtig op het gezicht en laat het 15-20 minuten drogen voordat je het afspoelt met koud water. De uitstekende hoeveelheid vitamine C in tomaat zou acne op het gezicht genezen.

Maak de huidskleur van het lichaam lichter

8. Avocado
Bereidingstijd: 10 minuten

Avocado kan een verfrissend masker zijn en je huidskleur lichter maken. Dr. Windy legt uit dat avocado vitamine A bevat, wat een goede bron is van anti-veroudering en vochtinbrengende crème. Maal wat avocadovlees en masseer het zachtjes op je gezicht en lichaam, laat het ongeveer 20 minuten drogen en spoel het daarna af.

Let op: niet geschikt voor een vette huid .

9. Yam Bean (Jicama)
Bereidingstijd: 15 minuten

We hebben de goedheid van dit groente-extract gehoord via advertenties over huidverlichtende producten op de markt. Je kunt de handmatige manier proberen om een ​​natuurlijk effect te krijgen door een yam met een blender te malen. Neem het sap en laat het enkele minuten intrekken. Je kunt de resten gebruiken als lichaamsmasker, het ongeveer 20 minuten laten drogen en dan je schoonheidsritueel afsluiten door een warm bad te nemen.

Let op: voer een huidtest uit door een kleine hoeveelheid op het gebied bij uw elleboog aan te brengen voordat u het over het hele lichaam aanbrengt. Als je ergens allergisch voor bent, heb je roodheid en zwelling op de testplek .

10. Rijst en olijfolie
Bereidingstijd: 10 minuten

Witte rijst bevat veel mineralen en vitamines die de huid kunnen opvrolijken. Ondertussen zit olijfolie boordevol anti-aging antioxidanten en kan het worden gebruikt als een zachte vochtinbrengende crème voor de droge huid. Wanneer de twee natuurlijke ingrediënten worden gecombineerd, kan het effect je huid doen stralen en gehydrateerd blijven.

Hoe het te doen: Maal witte rijst fijn met een keukenmachine en giet wat olijfolie en meng goed. U kunt de natuurlijke scrubs enkele minuten voor het baden op uw handen en voeten aanbrengen. Laat het 30 minuten drogen en spoel het daarna af.

11. Aardbei en yoghurt
Bereidingstijd: 10 minuten

Aardbeivruchten zijn rijk aan vitamine C, bevatten polyfenolen en alfahydroxyzuren (AHA’s). Dit masker zou voor een normale of vette huid werken om de toon te verhelderen, omdat de natuurlijke ingrediënten dode huidcellen kunnen verwijderen, rimpels kunnen verminderen en huidbeschadiging door blootstelling aan de zon kunnen elimineren.

Hoe het te doen: doe wat aardbeien in een blender en meng het met yoghurt. Breng het zelfgemaakte masker aan op je gezicht en lichaam, laat het een paar minuten drogen en spoel het daarna af.

12. Rijstwater
Bereidingstijd: 3 minuten

Merk de volgende keer dat u rijst wast op dat er kleine witte deeltjes in het water drijven. Blijkbaar is het water dat wordt gebruikt om rijst te wassen gunstig voor de huid. “Rijstwater bevat ferulazuur dat werkt als huidverlichter en allantoïne voor ontstekingsremmers”, zegt Dr. Windy.

How to do it: Put 4 tbsp of organic rice into a bowl and put distilled water inside. Stir the water until it becomes milk white. Strain the rice and reserve the water. Clean your face, take a cotton ball and dip it into the rice water. Gently massage your face and body with it and leave it for 20-30 minutes before you rinse with cold water.

Verlicht de onderarmhuid

Soms vraagt ​​de algemene okselzone extra aandacht. Dr. Windy zegt dat, aangezien de huid zich in een kreukelgebied bevindt, de oksels veel wrijving ondergaan – vooral als je graag strakke kleding draagt. Herhaalde wrijvingen in dit gebied maken de huidskleur rond je oksel donkerder. Sommige mensen zeiden dat scheren onder de oksels ook een donkere huid kan veroorzaken. Dr. Windy onthult echter een ander feit.

‘Als de huid tijdens het scheren werd geschraapt, zou de wond de huidskleur in dat gebied donkerder kunnen maken, omdat het genezingsproces van een wond meestal drie mogelijkheden oplevert: een donkerdere huidskleur, dezelfde kleur of zelfs lichter dan de huidskleur eromheen dat gebied ”, legt de medisch afgestudeerde van de Airlangga University uit. Ze zou iedereen aanraden om de huid regelmatig twee of drie keer per week te scrubben om de helderheid van de huid te behouden.

Let op het volgende om een ​​maximaal resultaat te verkrijgen:

Scheer je oksels niet, vooral niet met een dof scheermes. Niet alleen dat u zich vaak moet scheren, deze methode verhoogt het risico op snijwonden en krassen. Probeer suikerwas of gebruik in plaats daarvan een epilator om ongewenst haar uit de wortel te trekken.

Verminder de scheerfrequentie tijdens de menstruatie, omdat de huid meestal gevoeliger wordt dan de gewone dagen

Laat je oksels ademen. Draag niet elke dag strakke kleding, want dit veroorzaakt zweten en wrijving.
Spuit deodorant of parfum niet rechtstreeks op de onderarmhuid, omdat dit irritatie zou veroorzaken.

13. Komkommerplakken
Bereidingstijd: 3 minuten

Komkommer is een plantensoort die gemakkelijk te vinden is in een tropisch land als Indonesië. Deze groente bevat kalium en vitamine K, wat de opname van calcium bevordert.

Neem een ​​stuk verse komkommer en snijd het in dunne plakjes. Pak een paar plakjes en wrijf 5 minuten op het getroffen gebied. Laat het 5-10 minuten drogen en spoel het daarna af met lauw water. Om effectievere resultaten te krijgen, kunt u dit schoonheidsritueel dagelijks uitvoeren voordat u een bad neemt.

14. Yoghurt en honing
Bereidingstijd: 3 minuten

“Yoghurt bevat melkzuur dat dient als huidverlichter”, legt Dr. Windy uit. Dit ingrediënt zal ook een zacht verfrissend masker voor je huid zijn. Ze zegt dat het aanbevolen type yoghurt de gewone yoghurt is of die zonder smaak en suiker.

Hoe het te doen: meng yoghurt met honing – die rijk is aan vitamine C en polyfenolen. Bereid zoveel als je wilt gebruiken, roer goed, masseer het voorzichtig op schone oksels en laat het ongeveer 20 minuten drogen voordat je het afspoelt.

Let op: Niet aanbevolen voor de gevoelige huid en mensen die allergisch zijn voor componenten waaruit de honing bestaat. Yoghurt is geschikt voor een vette huid, terwijl melk en honing een alternatief middel zijn voor een droge huid .

15. Koffie en suiker
Bereidingstijd: 20 minuten

Koffiescrubproducten worden tegenwoordig steeds populairder. Naast het feit dat koffie een opbeurend aroma heeft dat de zintuigen verjongt, kan het ook de roodheid en ontsteking op de huid verminderen. Koffie-ingrediënt staat al lang bekend als een exfoliator die helpt oude huidcellen te verwijderen en een doffe huid op te fleuren.

Nou, waarom kopen als je het thuis kunt maken? Neem voldoende koffiepoeder en meng dit met 2 theelepels suiker en een beetje warm water – denk eraan dat je geen drank maakt! Laat de scrub 15 minuten intrekken voordat je hem kunt gebruiken.

Hoe het te doen: Reinig het gebied met warm water en dep droog. Breng je zelfgemaakte koffiescrub aan en laat het 15-20 minuten drogen, spoel het daarna af met koud water.

Let op: Deze thuisbehandeling is ook veilig te gebruiken op het gezicht en is geschikt voor alle huidtypes. Volgens Dr. Windy is koffie nuttig om talg of olie op het gezicht te verminderen, zodat het gezicht er niet dof en glanzend uitziet .

16. Citroen en zout
Bereidingstijd: 5 minuten

Alle citrusvruchten bevatten vitamine C, maar Dr. Windy merkt op dat citroen meer vitamine C heeft dan de andere, waardoor het geschikt is voor specifieke doeleinden. Als je citroenscrubs wilt maken, pers dan 1-2 citroenen uit en meng het sap met een beetje zout. Aanbrengen op schone oksels en 15 minuten laten drogen. Spoel daarna af met koud water.

“Citroenscrubs bevatten vitamine C en E, dat werkt als een antioxidant”, legt Dr. Windy uit.

Let op: Gebruik dit huismiddeltje niet als je je oksels binnen 1-2 dagen net hebt geschoren. Bovendien kan citroen de huid droog maken, dus het is voldoende om dit 2-3 keer per week te doen .

17. Rijstpoeder, citroen, honing en bakpoeder a
Bereidingstijd: 5 minuten

Dit mengsel werkt als exfoliërende scrubs om geur en zweet te verwijderen en donkere plekken op je oksels te verlichten. Rijstpoeder is een goed ingrediënt voor scrubben dat oude huidcellen en opgehoopt vuil verwijdert. Zuiveringszout doodt de bacteriën die in de huid vastzitten, bleekmiddelen van citroen en maakt de onderarmhuid wit, en honing hydrateert deze.

Hoe het te doen: Meng in een kleine kom 2 eetlepels rijstpoeder, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing en 2 theelepel zuiveringszout. Combineer alle ingrediënten goed. Spoel je oksels met warm water om verstopte poriën te openen, plaats dan een kleine hoeveelheid van deze okselscrub voor onder de oksels op een spons of loofah en scrub je oksels gedurende 3-4 minuten voorzichtig in een cirkelvormige beweging. Spoel af met koud water.

Let op: als u niet zeker weet of u allergieën heeft, test dan een klein gebied naar uw elleboog .

Verlicht de huid op de voeten

18. Papaja en limoen
Bereidingstijd: 10 minuten

Volgens Dr. Windy bevat papaja papaïne-enzymen en antioxidanten die de peeling en verlichting van donkere plekken zouden helpen. U kunt deze natuurlijke ingrediënten van nek tot teen aanbrengen. Als je de geur niet lekker vindt, beperk het gebruik dan alleen voor je voeten. Dit deel van uw lichaam wordt vaak vergeten en wordt droog, dus zorg ervoor dat u de tijd neemt om deze behandeling te doen wanneer u op het punt staat een bad te nemen of ten minste een keer per week.

Hoe het te doen: Maak een rijpe papaja schoon en pureer wat plakjes met een vork. Voeg zoveel limoensap toe als je wilt gebruiken en klop ze door elkaar. Breng het zelfgemaakte masker aan op je voeten en laat het vervolgens 20 minuten drogen. Spoel af met water om uw huidbehandeling te beëindigen.

19. Citroen en eiwit
Bereidingstijd: 10 minuten

Naast het maken van scrubs, kun je ook experimenteren met het maken van bodycrème met enkele ingrediënten die je in je koelkast vindt. Voeg citroensap toe aan een kom eiwit en roer goed. Doe de mix in een pan op middelhoog vuur en haal van het vuur als het beslag een beetje stevig wordt. Bewaar in een schone container en bewaar deze in de koelkast. Gebruik het later als koel masker door het op je droge huid aan te brengen. Laat het 20-30 minuten intrekken.

Let op: Doe deze behandeling niet te vaak, want citroen kan de huid irriteren; 2-3 keer per week is meer dan genoeg .

20. Banaan
Bereidingstijd: 15 minuten

Bananen zijn rijk aan vitamine A, B en E. Interessant is dat deze vrucht je huid op twee manieren kan opvrolijken: door hem op te eten of door hem in een masker te stampen dat je op je lichaam kunt aanbrengen. Direct contact met geprakte banaan zou dode huidcellen verwijderen en uiteindelijk je huidskleur verhelderen. Als je een verfrissend gevoel op je huid wilt hebben, kun je de banaan eerst in de koelkast zetten voordat je hem brijt.

21. Zuiveringszout en citroen
Bereidingstijd: 2 minuten

Zoals eerder uitgelegd, bevat zuiveringszout goede ingrediënten die huidontsteking kunnen voorkomen, terwijl citroen natuurlijk bleken bevat en vuil kan verwijderen.

Zo doe je het: Meng 2 el bakpoeder en ½ versgeperst citroensap met ½ kopje warm water. Doop een watje in dit mengsel en veeg je voeten, teennagels en tussen de tenen af. Het verwijdert dode huidcellen, overtollige olie en doodt geurveroorzakende bacteriën.

Je kunt deze tips proberen, beginnend met het fruit dat je lekker vindt en gemakkelijk te vinden. Als u geen allergische reacties heeft, doe dan regelmatig huismiddeltjes om een ​​optimaal resultaat te krijgen. Zoals alles wat de moeite waard is, gebeurt schoonheid niet van de ene op de andere dag.

Lees ook: Welk schoenenmerk ben jij?