De hacks van een fitnesstrainer voor het opnemen van meer verse producten

De meesten van ons zijn met zoveel verantwoordelijkheden bezig,

het kan vaak een geweldige prestatie zijn om een maaltijd te bereiden, laat staan aandacht te schenken aan alle specifieke voedingsstoffen die het bevat. Ik heb vrijwel nooit geluncht en dacht: “Oh ja, ik heb absoluut mijn vitamine C en omega 3-vetzuren erin!” Dat was een goede maaltijd ”en ga verder. Hoewel ik niet elke voedingsstof bijhoud, maak ik er absoluut een punt van om eiwitten in elke maaltijd te hebben. Wanneer ik dit doe, merk ik dat ik zoveel meer energie heb en voel ik me meer tevreden met de extra vezels en voedingsstoffen. En ik merk dat wanneer mijn maaltijden eiwitten en verse producten bevatten, ik niet zo dol ben op suiker of zoute snacks.

Hier zijn enkele van mijn favoriete eenvoudige manieren om het voedings- en vezelgehalte van mijn maaltijden te verhogen:

Ik serveer elk gerecht van het ovenschotel met courgettinoedels of op een bedje van spinazie. Dit betekent dat wanneer ik geniet van meer heerlijke gerechten zoals enchiladas en lasagne, door ze op een bedje van verse groenten of met wat courgettinoedels te hebben, een portiegrootte zeer bevredigend is. Het creëert meer volume in de maaltijd en voegt ook wat bonusvoeding toe.

Ik voeg spinazie en bloemkoolrijst toe aan elke smoothie! Spinazie is een vrij veel voorkomend smoothie-ingrediënt, maar ik begrijp het volledig als je je wenkbrauwen opheft bij de bloemkoolrijst. Ik gebruik de bevroren bloemkoolrijst en voeg een kop ¼-⅓ toe. Ik beloof dat je het niet kunt proeven, en het geeft smoothies een geweldige romige textuur!

Ik verander restjes in omeletvulling.

Ik hou ervan omeletten te vullen met de gebakken groenten die we over hebben van het avondeten. Het vermindert de voorbereidingstijd, verspilling en geeft deze trieste groenten nog een kans op leven.
Ik voeg tonnen gehakte groenten toe aan mijn Bolognese-saus – champignons, paprika, wortelen en courgette zijn mijn favorieten. Ik doe dit ook met soep: tonnen groenten, kruiden, kip en bouillon in de Instant Pot, en het maakt een hartverwarmende soep in 20 minuten.
Ik serveer fruit als dessert. Een van mijn favoriete desserts aller tijden is een appel hakken en deze gedurende 2 minuten in de magnetron zetten met kaneel. Voeg als het klaar is wat chocoladeschilfers toe of een eetlepel pindakaas. Geweldig!