Tekenen dat u een nieuwe huidverzorgingsroutine nodig hebt

Wanneer we de term ‘Nieuwjaar’ horen,

beginnen velen van ons reflexief na te denken over delen van hun leven die mogelijk een opfrisbeurt nodig hebben. Zou onze huidverzorgingsroutine er een van kunnen zijn? Hieronder volgen enkele potentiële tekenen dat het tijd kan zijn om uw regime aan te passen.

Je teint voelt kurkdroog aan. Het maakt niet uit hoeveel water je drinkt, de huid is meestal het meest uitgedroogd en kwetsbaar in de winter, vanwege de koele temperaturen buiten, geroosterde kachels binnen en een relatief lage luchtvochtigheid. Ruwe of geparfumeerde zeep kan uitdroging en uitslag veroorzaken, daarom helpt het om een mild reinigingsmiddel te kiezen, zoals Cetaphil, Aquanil of een Dove Sensitive-huidreep. Korte, lauwwarme baden en douches zijn minder droog dan lange, warme. En dermatologen bevelen een week-en-uitstrijkbenadering aan:

dep de huid droog na het baden en smeer onmiddellijk op een rijke, hydraterende crème om te sokken en vocht in te sluiten. Misschien wilt u ook een luchtbevochtiger in de slaapkamer overwegen – sommige mensen vinden dat het hun droogheid verbetert. En als er een specifieke zone van je lichaam is die aanhoudend schilferig is – zoals je neus, voorhoofd, oren, hoofdhuid, onderbenen of ellebogen – overweeg dan een bezoek aan een dermatoloog, die kan controleren op huidaandoeningen die zich kunnen voordoen als droogheid, zoals zoals eczeem, psoriasis, seborrheic dermatitis (wat veel mensen roos noemen),

of zelfs actinische keratosen (huidvoorlopers die kunnen aanvoelen als droge, schilferige vlekken).

Je huid ziet er dof uit. Een natuurlijke opeenhoping van oude, dode cellen op het huidoppervlak kan ruwheid en textuur toevoegen en de lichtreflectie van de huid verminderen, wat leidt tot verlies van uitstraling. Afschilfering een of twee keer per week kan een verschil maken (maar schrob te hard of te vaak, en je kunt je huid zelfs rood, rauw, geïrriteerd of zelfs bekrast of getraumatiseerd laten). Overweeg een wasbeurt, serum of schil met een alfa-hydroxyzuur (zoals glycolzuur) of beta-hydroxyzuur (zoals salicylzuur) – maar wees voorzichtig als uw teint aan de gevoelige kant is, omdat deze middelen irritatie of roodheid kunnen veroorzaken en niet door iedereen getolereerd. Andere opties zijn zachte gezichts- en lichaamsscrubs of -borstels, chemische peelings, microdermabrasie en micro-naaldjes voor thuis (soms dermarollers genoemd). Of neem een tip van je wijze grootmoeder en realiseer je dat nieuwe producten niet altijd nodig zijn: je kunt de huid gewoon buffen door kleine cirkels te maken met een warm nat washandje en een mild reinigingsmiddel.

Je ellebogen, armen, benen of knieën zijn ruw of asy geworden.

Deze gebieden kunnen verbeteren met vlokbestrijdende vochtinbrengende crèmes, zoals AmLactin Lotion, CeraVe SA Cream voor de ruwe en hobbelige huid, of Gold Bond Rough & Bumpy Daily Therapy Cream. Een dermatoloog kan u helpen bepalen of de reden voor uw ruwheid psoriasis, eczeem of keratosis pilaris kan zijn.

Je breekt uit. Vakantiestress en een minder dan ideaal dieet kunnen bijdragen aan een toename van vlekken. Controleer uw productetiketten om er zeker van te zijn dat ze zeggen “niet-comedogeen” (dit betekent dat ze geen ingrediënten mogen bevatten die poriën kunnen verstoppen). Bestrijd puistjes met een smetbestrijdingsmiddel dat benzoylperoxide bevat (te vinden in veel drogisterijproducten, waaronder La Roche Posay Effaclar Duo Acne Spot Treatment, Neutrogena On-the-Spot Acne Treatment, of Panoxyl Creamy Wash), salicylzuur (een veel voorkomend ingrediënt in acne wast), of Differin-gel (een retinoïde die kleine puistjes kan helpen behandelen en voorkomen), of idealiter een combinatie van deze ingrediënten. Meer en meer mensen wenden zich tot tea tree olie, wat acne een beetje kan helpen – hoewel dit ingrediënt huidallergieën kan veroorzaken. Wanneer drogisterijremedies niet voldoende zijn of littekens worden gevormd,

kan een dermatoloog een voorschrift op sterkte voor uw huid maken.

Je jeukt als een gek. Er zijn tientallen mogelijke oorzaken van jeuk van de huid – en als het aanhoudt of je slaap verstoort, is het tijd voor een dermatologisch consult. Maar voor nu, reinig je huid zachtjes, hydrateer royaal, en in een moment van wanhopige jeuk, pak je een ijspak of een menthol bevattende vochtinbrengende crème, zoals Sarna Lotion of Gold Bond Anti-Itch Lotion, die je in de koelkast bewaart . Het verkoelende gevoel kalmeert en leidt jeukende zenuwen af.

Je merkt tekenen van leeftijd – en dat is prachtig.

Waarom zouden we niet met trots welverdiende fijne lijntjes dragen die een leven lang glimlachen en ervaringen weerspiegelen? Er bestaan veel effectieve behandelingen om cosmetische problemen aan te pakken – waaronder lasers, injectables, peelings, behandelingen en herstellende crèmes. Maar het beste nieuwjaarsgeschenk dat je aan je huid kunt geven – ongeacht je geboortedatum – is consistent, dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème of vochtinbrengende crème met breedspectrum, SPF 30+ bescherming. We kunnen het aftellen van het nieuwe jaar niet stoppen, maar zonbescherming kan de klok van de huid echt terugdraaien, waardoor deze gezonder, jeugdiger en stralender wordt.