De eerlijke gedachten van een diëtist over gewicht

Er is iets interessants gebeurd op het gebied van voeding:

Gewicht is een zeer gevoelig onderwerp geworden.

Toen ik mijn diploma behaalde, was opkomend onderzoek naar obesitas een roodgloeiend onderwerp. Ik schreef veel tijdschriftartikelen over gewichtsverlies en mijn masterproef was een enquête onder mensen die een maag-bypass-operatie hadden ondergaan. Een van mijn eerste banen als diëtist was werken bij een lokaal opvangcentrum, waar hij counseling deed en kleine groepen leidde voor mensen die geïnteresseerd waren in afvallen.

Uiteindelijk, hoewel gewichtsbeheersing een populaire specialiteit in voeding was, besloot ik dat dit niet de juiste focus voor mij was. Sindsdien is er in de 15 jaar heel wat veranderd.

Een groeiend aantal diëtisten draait hun bedrijf weg van gewichtsbeheersing en helpt mensen om zichzelf te vertrouwen in voedsel door intuïtief eten. Er is ook een groeiende nadruk op gezondheid bij elke maat, een benadering die fysieke en emotionele gezondheid benadrukt, terwijl alle lichaamsvormen en -maten worden geaccepteerd en gerespecteerd.

Ik ben heel blij dat boodschappen van lichaamspositiviteit zich in onze cultuur verspreiden.

Ik hou ervan om vrouwen met verschillende lichaamstypes in catalogi, shapelier-mannequins bij Target te zien, en zelfs een grotere diversiteit aan lichamen die op de catwalk lopen. Ik wil opstaan en juichen voor actrices die zich uitspreken over airbrushen en de idiotie van “lichaam na baby” druk.

Maar er is ook een donkere kant. Ik zie diëtisten schamen op sociale media omdat ze praten over gewichtsverlies of hun ervaringen delen met dingen als intermitterend vasten. Toen ik op een dag een grap op Facebook maakte over het smachten naar mijn metabolisme van 20, suggereerde iemand dat ik de voedingscultuur promootte.

Dus is het mogelijk om lichaamspositief te zijn en een koolhydraatarm dieet te proberen? En aan de andere kant, is het goed om te stoppen met proberen af te vallen,

ongeacht wat uw arts zegt?

Er is een verscheidenheid aan meningen en benaderingen onder diëtisten als het gaat om gewicht – en dat is een goede zaak omdat verschillende benaderingen voor verschillende mensen werken. Maar dit is wat ik geloof:

Ik geloof dat je het recht hebt om gelukkig te zijn over je lichaam en gewicht en dit niet wilt veranderen, ongeacht de schaal, BMI-grafiek, tijdschrift, talkshow, vriend, familie, dokter, commercieel, beroemdheid, billboard of de maatschappij zegt .

Ik geloof dat je het recht hebt om je gewicht te willen veranderen. Als je wilt afvallen, betekent dit niet dat je een dieetcultuur hebt gekocht, weinig eigenwaarde hebt of deel uitmaakt van het probleem. Hoewel iemand tevreden en gelukkig kan zijn met hun lichaam op een bepaald gewicht, kan iemand met hetzelfde gewicht zich niet tevreden en gelukkig voelen. Je lichaam is van jou en jij beslist.

Ik geloof dat je nooit moet worden beschaamd vanwege je gewicht. Ik vind ook dat je niet moet worden beschaamd omdat je wilt aankomen of afvallen.

Je lichaam is jouw zaak.

Ik geloof dat diëtisten zijn opgeleid en op unieke wijze in staat zijn mensen te helpen hun gewicht veilig te beheren, in tegenstelling tot beroemdheden of mensen die zichzelf positioneren als experts omdat iets voor hen werkte. Ik geloof ook dat diëtisten niet moeten worden beoordeeld of beschaamd voor het helpen van een cliënt om af te vallen als dat is wat die persoon wil doen.

Ik geloof dat verschillende manieren van eten voor verschillende mensen werken. Sommige mensen gedijen op koolhydraatarme, sommige verdorren. Sommigen houden ervan vegan te zijn, anderen zouden er niet van dromen om vlees en zuivel op te geven. Als je een manier van eten hebt gevonden waardoor je je goed voelt, ben ik blij voor je.

Ik geloof dat je het recht hebt om verschillende manieren van eten te proberen, inclusief maar niet beperkt tot het tellen van macro’s, intermitterend vasten, keto, telpunten, mediterraan dieet, zuivel verwijderen, glutenvrij gaan, meer vezels eten, natrium verminderen, intuïtief eten, of geen van bovenstaande. Hoe je eet is aan jou, en je moet er niet voor worden bekritiseerd of belachelijk gemaakt. Als u mijn professionele mening vraagt, zal ik u die geven. Als je het niet vraagt, blijf ik buiten je bedrijf. (Het kan vanzelfsprekend zijn, maar als u zich bezighoudt met ongeordend eetgedrag, hebben uw familie, vrienden, diëtist en arts ook het recht om zich zorgen te maken en u te willen helpen.)

En als het gaat om kinderen …

Ik geloof dat ouders de verantwoordelijkheid hebben om een fysiek en emotioneel gezonde omgeving rond eten en gewicht te creëren. Dat betekent toegang tot voedzaam voedsel, volwassenen die een gezonde houding en gedrag rond voedsel modelleren, en veel mogelijkheden voor activiteit en lichaamsbeweging. Het betekent ook dat ouders hun eigen lichaam niet mogen bekritiseren, niet over diëten of “slecht” voedsel moeten praten, of voedsel als snoep achterhouden als straf.

Ik geloof dat geen enkel kind moet worden beschaamd, uitgekozen of op dieet moet worden gezet vanwege zijn gewicht. Een gezonde thuisomgeving is belangrijk voor kinderen, zowel mentaal als fysiek. Maar als er in een huishouden wijzigingen worden aangebracht, zoals het verminderen van frisdrank of het serveren van meer groenten, moeten deze worden aangebracht voor de gezondheid van iedereen, niet voor bepaalde familieleden op basis van hun lichaamsgrootte of gewicht. Kinderen zijn er in alle soorten en maten, net als volwassenen.