Seafood Company Widens herinnert aan Frozen Tuna

17 oktober 2019 –

Een zeevruchtenbedrijf in Florida heeft zijn terugroepactie van een verscheidenheid aan bevroren zeevruchten uitgebreid uit angst dat het zou kunnen worden besmet met scombroid-visvergiftiging.

Mical Seafood uit Cooper City, FL, bestelde oorspronkelijk de terugroepactie op 1 oktober nadat vier ziektes waren gemeld. Het bedrijf breidde de lijst van teruggeroepen producten deze week uit met bevroren, in het wild gevangen geelvintonijnlende, tonijnpoke, tonijnsteaks, tonijngehakt en tonijn Saku, die allemaal uit Vietnam kwamen.

Alle producten hebben productiedata van 1 april 2019 tot 31 mei 2019.

De producten werden verkocht aan groothandelaren in 23 staten. Het is niet duidelijk of de vis vervolgens werd verkocht in winkels onder het merk Mical, als merken van individuele retailers, of rechtstreeks aan restaurants.

Veel voorkomende symptomen.

van scombroid visvergiftiging zijn een tintelend of branderig gevoel in de mond, zwelling van het gezicht, huiduitslag, netelroos, jeukende huid, misselijkheid, braken of diarree. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren zonder behandeling. Maar als de symptomen ernstig zijn, raadpleeg dan een arts.