Gewichtsverlies Operatie-effecten Van kop tot teen

Voordat u een gewichtsverliesoperatie krijgt,

moet u weten wat u kunt verwachten nadat u hersteld bent. De veranderingen gaan niet alleen over je gewicht, en sommige kunnen je verrassen.

Gewichtsverlieschirurgie kan vrijwel elk aspect van uw leven veranderen, inclusief uw eetgewoonten, zelfbeeld en relaties.

Gewichtsverlies

Vraag uw arts hoeveel gewicht u kunt verwachten te verliezen. Het type chirurgie voor gewichtsverlies maakt een verschil. Operaties die de spijsvertering beïnvloeden, zoals maagomleiding, leiden meestal tot sneller en groter gewichtsverlies dan instelbare bandprocedures.

Veel mensen merken dat hun gewichtsverlies in de loop van maanden afneemt en stroomt, waarbij ze afnemen en vervolgens afvlakken en dan weer dalen. Afhankelijk van de procedure kunt u tot 2 of 3 jaar na de operatie blijven afvallen.

Aan het eten

Gewichtsverlieschirurgie zal de manier waarop je kunt eten radicaal veranderen. Maaltijden die in het verleden misschien klein leken, maken je snel vol. Je moet langzaam kleine hoeveelheden eten en goed kauwen.

Artsen raden meestal aan om een aantal kleine maaltijden per dag te eten, met een speciale nadruk op eiwitrijk voedsel. Ze raden meestal af om te drinken wanneer je eet, omdat het voedsel te snel uit de maag kan wassen en je vol gevoel kan verstoren.

Voeding

Omdat je minder eet, moet je je concentreren op het kiezen van de meest voedzame voedingsmiddelen. Sommige operaties om af te vallen, waaronder maag-bypass, maken het ook moeilijker voor uw lichaam om voedingsstoffen op te nemen.

Neem contact op met uw arts of diëtist voor advies over wat voor soort voedsel u moet eten na een gewichtsverliesoperatie en of u supplementen moet nemen.

Gezondheidsvoordelen

Na maag-bypass of bepaalde andere vormen van chirurgie voor gewichtsverlies, treden de gezondheidsvoordelen vaak meteen op. Uw diabetes kan bijvoorbeeld dramatisch verbeteren. Hetzelfde kan gelden voor hoge bloeddruk, artritis, slaapapneu, hoog cholesterol en andere aandoeningen.

Verbeterde gezondheid na aanpasbare bandprocedures kan geleidelijker zijn. Na de operatie moet u regelmatige controles plannen, zodat uw arts uw gezondheid nauwlettend in de gaten kan houden terwijl u herstelt.