Betalen voor gewichtsverlieschirurgie

Afvallen kost werk.

Maar als u veel moet afvallen en als lichaamsbeweging en voeding niet genoeg zijn, kunt u overwegen gewichtsverlieschirurgie, ook wel bariatrische chirurgie genoemd.

U zult waarschijnlijk vragen hebben over hoeveel het kost, welke verzekering dekt en hoe u uw verzekering kunt overtuigen om de rekening te dekken. Dit is wat je moet weten.

Hoeveel kost het?
Gewichtsverlies chirurgie is duur. Typische kosten kunnen variëren van $ 20.000 tot $ 25.000, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

De prijs van uw operatie om af te vallen hangt af van verschillende factoren:

Het soort operatie dat u ondergaat. Soorten gewichtsverlieschirurgie omvatten maagomleiding, instelbare maagband, verticale maagband (ook maagnieten genoemd), mouw-gastrectomie en biliopancreatische omleiding. Andere opties omvatten intragastrische ballonnen of zelfs een elektrisch implantaatapparaat. Elk heeft een andere vergoeding.
Het honorarium van uw chirurg. Dit is afhankelijk van waar u woont, de expertise van uw chirurg en de complexiteit van de procedure.
Het ziekenhuis dat u kiest. De kosten zullen variëren en kunnen onder andere de operatiekamers en ziekenhuiskamers omvatten.

Als u een ziektekostenverzekering hebt,

lees dan uw polis zorgvuldig door en werk nauw samen met uw verzekeraar en uw arts om te zien wat er onder de dekking valt. Volgens de Affordable Care Act eisen sommige staten dat zorgverzekeraars plannen verkopen op de markt of rechtstreeks aan particulieren of kleine groepen voor bariatrische chirurgie; tegen 2016 bijna de helft van de door de staat verplichte dekking voor deze plannen.
De meeste verzekeringsmaatschappijen erkennen dat mensen met overgewicht en obesitas meer kans hebben op ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hartaandoeningen,

hoge cholesterol en slaapapneu.

Als u geen ziektekostenverzekering hebt, een verzekering hebt via een grote werkgever (50 of meer werknemers), of als u in een staat woont waar bariatrische chirurgie niet is opgenomen als essentiële gezondheidsvoordelen, moet u waarschijnlijk de hele rekening betalen jezelf. Sommige centra voor gewichtsverlieschirurgie kunnen u helpen een lening te krijgen die u over een aantal jaren kunt terugbetalen.