Hoe u uw ‘sociale bubbel’ kunt creëren en veilig kunt communiceren deze zomer

Sociale bubbels bieden de mogelijkheid om in de buurt te socializen met een kleine groep mensen.
Door uw sociale bubbel op 10 of minder te houden, kunt u de blootstelling aan COVID-19 verminderen.

Buitenactiviteiten zijn een geweldige manier om in contact te komen met je sociale bubbel.
Summertime schreeuwt tijd doorbrengen met familie en vrienden tijdens feesten binnen en buiten.

Maar met de pandemie nog steeds aan de gang, de Centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC)Vertrouwde bron stelt dat hoe meer mensen je ontmoet tijdens een bijeenkomst en hoe langer die interactie duurt, hoe groter het potentiële risico om COVID-19 te krijgen.

U kunt echter nog steeds uw sociale oplossing krijgen. Een manier waarop mensen veilig met anderen omgaan, is door sociale bubbels of sociale pods te omarmen.

Een sociale bubbel is echter niet iets dat je lichtjes wilt aangaan, zegt kinderarts Dr. Harvey Karp van Happiest Baby .

“Om je play pod zo veilig mogelijk te maken, is het belangrijk dat je wat grenzen stelt. Ten eerste: hoe meer mensen er in uw pod zitten, hoe groter uw risico op COVID-blootstelling. Kies een andere familie, misschien twee, om uit te nodigen in je pod. In het ideale geval houdt u uw totale podgrootte aan 10 personen of minder, ”vertelde Karp aan Healthline.

Terwijl je je sociale bubbel creëert, zegt hij dat hij een open discussie heeft met je potentiële podleden. Stel hen de volgende vragen:

Heb je contact met andere externe familieleden of vrienden?
Waagt u zich aan uitstapjes die uw blootstellingsrisico kunnen vergroten?
Heb je kinderen teruggestuurd naar de crèche?
Draag je maskers als je weg bent?
‘Dit zijn allemaal antwoorden die je wilt hebben voordat je een sociale bubbel binnengaat. Als de bestie van je peuter ook speeldata doet met haar buurman en haar neven, dan wil je haar familie waarschijnlijk niet uitnodigen in je bubbel. Door haar in je pod te verwelkomen, verwelkom je ook haar ziektekiemen, evenals ziektekiemen van haar andere speelkameraden, plus ziektekiemen van iedereen met wie die speelkameraadjes omgaan, ‘zei Karp.

Houd uw cirkel klein als u of iemand in uw familie een verhoogd risico loopt op COVID-19 als gevolg van leeftijd, astma of andere medische aandoeningen.

Als je je zorgen maakt over het beledigen of kwetsen van gevoelens van degenen die niet in je bubbel zijn opgenomen, deel dan niet je verblijfplaats, activiteiten of bijeenkomsten waaraan je deelneemt op sociale media, zegt etiquette-expert Elaine Swann .

“Dit zal ook de bezuiniging van anderen op hun mening over sociale afstand verminderen,” vertelde Swann aan Healthline.

Voor vrienden en familie die onvermijdelijk leren dat ze niet in uw pod zijn opgenomen, stelt ze voor om eenvoudig en eerlijk te zijn door uit te leggen dat het op dit moment belangrijk is om elkaar te beschermen door richtlijnen te volgen.

‘Laat ze ook weten dat dit tijdelijk is. Je kunt zeggen: ‘We gaan elkaar zeker weer zien, maar nu moeten we voorzorgsmaatregelen nemen’, ‘zei Swann.

Zodra uw sociale bubbel is gevestigd en u klaar bent om te communiceren, kunnen de volgende ideeën u helpen om wat zomerplezier naar uw pod te brengen.

1. Drive-in anything

Bioscopen in openlucht maken een comeback. Je sociale pod kan afzonderlijk rijden of in één voertuig inpakken voor extra avontuur. Vanwege de pandemie laten veel drive-ins bioscoopbezoekers toe – of moedigen ze ze zelfs aan om hun eigen eten en drinken mee te nemen. Afhankelijk van waar je naar toe gaat, kun je misschien buiten je auto zitten en genieten van de show terwijl je een masker draagt. Zoek naar sommigen in uw omgeving en denk ook buiten de gebaande paden, aangezien locaties die normaal niet worden gebruikt voor openluchttheaters tijdelijk transformeren in drive-ins, zoals het Yankee Stadium , terwijl Major League Baseball in de wacht staat.

“Het vangen van een film in een drive-in of openluchttheater brengt minder risico met zich mee dan het stapelen in een traditionele bioscoop”, aldus Karp.

Andere drive-in-ervaringen, zoals live-optredens, optochten, dinerservice aan de auto, games en meer, kunnen ook worden aangeboden bij lokale etablissementen.

2. Look for lookout points

Swann raadt aan om een plezierrit te maken met je sociale pod.

“Caravan naar een uitkijkpunt dat [zo ver weg of zo dichtbij als je wilt] om te rijden, en geniet van het landschap,” zei ze.

Als een toegevoegde bonus, vind gebieden met open land om te picknicken of een spel te spelen, en als er kinderen in je pod zitten, zoek dan plekken zonder speeltuinen.

‘Kinderen kunnen moeilijk een speeltuin zien waar ze niet op kunnen spelen. Plan games in het gras, van bubbels tot estafettewedstrijden, om mensen in beweging te krijgen en plezier te maken, ‘zei Swann.

Karp is het daarmee eens en merkt op dat picknicken in een buitenruimte veiliger is dan dineren in restaurants.

En als u aan stranden denkt, in plaats van naar een volle strandpromenade te gaan, stelt hij voor een afgelegen stuk zand te zoeken waar u kunt genieten van de branding terwijl u afstand houdt van andere strandgangers.

3. Embrace your backyard

Als je nog niet klaar bent om het huis te verlaten, zegt Karp dat je je achtertuin als ontsnapping moet gebruiken.

“Het mooie van een sociale pod of bubbel – in ieder geval een waarbij iedereen de regels volgt – is dat wanneer je samen tijd doorbrengt (zolang je niet bij andere mensen bent), je vrij vrij kunt communiceren. Meetups waar je allemaal opgesloten zit in het huis, de achtertuin of de stoep van één persoon zijn een eerlijk spel. Bestel bij uw favoriete restaurant en eet onder de sterren of organiseer een spelletje Olympische Spelen op het gazon. Zelfs met minimale sociale interacties, met een beetje fantasie, kun je een behoorlijk magische zomer creëren, ‘zei hij.

Voor boekenliefhebbers zegt hij om de bibliotheek te vervangen door een boekenruil met sociale bubbels bij u thuis.

Swann stelt voor om een ​​filmavond in de achtertuin te houden met een gedeelte dat is afgezet voor kinderen en een andere ruimte voor volwassenen.

Wat eten betreft, zegt ze dat één persoon moet worden aangewezen om alles vanaf dezelfde plek te bestellen.

“Dan weet je dat alles vanaf dezelfde plek is voorbereid en hoef je je geen zorgen te maken wie wat heeft gemaakt. Dit is ook gemakkelijker voor opruimen – het is niet nodig om mensen hun gerechten terug te geven, ”zei ze.

Label voor extra veiligheid drinkbekers met een marker, bedel of genummerde koozie.

Als iedereen meedoet om te betalen voor voedsel en voorraden, zei Swann: ‘Laat één persoon geld ophalen van iedereen die Zelle gebruikt, zodat er geen geld hoeft te worden geruild.’

En hoewel sociale bubbels enige sociale vrijheid mogelijk maken, zegt Karp eraan te denken om nog steeds veilige hygiëne te beoefenen.

‘Laat iedereen handen en gezichten wassen, maskers dragen en [misschien voor kinderen] misschien zelfs een fris T-shirt aantrekken als ze beginnen met stoeien,’ zei hij.