Hoe u deze zomer creatief kunt blijven op het werk

De zomer prikkelt altijd mijn creatieve kant. Ook al ben ik vatbaar voor luie dagen bij het zwembad liggen of het lezen van een goed boek, ik word opgewonden over nieuwe projecten tijdens deze zomermaanden. Simpel gezegd, de zomer geeft me creatieve energie.

Dus hoe kunnen we deze extra doses zonneschijn gebruiken om ons creatiever te maken op het werk? Maak je geen zorgen, je kunt je avontuurlijke kant nog steeds van brandstof voorzien in je carrière, zelfs als je deze zomer achter een bureau zit. Hier zijn enkele manieren om u te helpen profiteren van al uw creatieve ideeën en deze te gebruiken om op te vallen in uw carrière.

1. Blijf creatief door een lijst te maken met een gloednieuwe afspeellijst op Spotify.

Als je op kantoor bent of alleen werkt, kies dan een nieuwe Spotify-afspeellijst en luister naar nummers die je nog nooit eerder hebt gehoord. Op die manier laat je je niet afleiden door je favoriete nummers of nummers die opnieuw worden afgespeeld. Luisteren naar nieuwe nummers inspireert me vaak als ik unieke teksten of beats hoor. Als je een nieuwe afspeellijst wilt proberen, bekijk dan Creativity Boost op Spotify .

2. Blijf creatief door iets te lezen dat je aandacht trekt.

Of het nu gaat om een ​​boek over een verborgen stam in Mexico of een artikel over Fast Company, kies ervoor om iets interessants te lezen voor het werk of tijdens een pauze. Stem ook af op de belangrijkste publicaties en websites in uw branche . Door ervoor te zorgen dat u up-to-date blijft, krijgt u de hele dag doel en context voor uw projecten. Omdat ideeën alleen voortkomen uit andere ideeën, staan ​​lezen en onderzoek in het epicentrum van creatieve innovatie.

3. Wees sociaal creatief; Lunch of koffie met een nieuwe collega.

Door met iemand anders te praten, werken onze gedachten op verschillende manieren. Er zijn zoveel voordelen aan het leggen van sterke verbindingen op het werk en het leren kennen van nieuwe mensen kan ons nieuwe inzichten geven. Vraag naar hun carrièrepaden en hun passies buiten het werk, en wie weet vind je misschien een nieuwe hardloop- of Zumba-partner of de volgende oplossing voor een project om indruk te maken op je baas.

4. Wees creatief in je methodes. Neem een ​​pauze van technologie. Schrijf aantekeningen op papier.

Ook al hebben we de instincten om de hele dag aan onze computers en telefoons vast te houden, neem elk uur een pauze van minstens 10 minuten van de technologie. Het lijkt misschien moeilijk, maar gebruik deze tijd om een ​​takenlijst te schrijven, uw projecten in grafieken in te delen, uw agenda in te vullen of op papier te brainstormen. Knijp altijd wat pen-tot-papier-tijd in je dag, want studies tonen aan dat schrijven en typen verschillende hersenpatronen met zich meebrengen en dat met de hand schrijven kan leiden tot meer idee-generatie.

5. Bekijk een inspirerende video en leer iets nieuws.

Als je net als ik bent en graag ideeën van internet haalt, zoek dan naar kwaliteitswebinars of video’s om je volgende project te inspireren. Als je downtime hebt op kantoor, stem dan af op CreativeLive , dat gratis live lessen biedt over onderwerpen variërend van muziek, design, business, management, productiviteit en meer.

6. Laat je creativiteit de vrije loop door een wandeling buiten te maken.

Ik leerde na een dag werken in een kantoor zonder ramen dat ik rusteloos kan worden als ik geen frisse lucht krijg. Soms kunnen we ons gehecht voelen aan onze bureaus of op kantoor, maar neem dat extra beetje ambitie om naar buiten te gaan om te brainstormen, een collega te ontmoeten of een ander perspectief te krijgen. Of gebruik deze tijd misschien om een ​​pauze te nemen en wees niet bang om je geest een paar momenten van de dag te laten rusten.

Krijg deze zomer je extra dosis vitamine D met een vleugje creativiteit als je slaagt in je stage of baan. Breng uw organisatie naar plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Edward de Bono zei: ‘Het lijdt geen twijfel dat creativiteit de belangrijkste menselijke hulpbron is. Zonder creativiteit zou er geen vooruitgang zijn. ‘ Dus laten we doorgaan en blijven creëren.