8 weken van een dieet rijk aan fruit en groenten kan de gezondheid van het hart verbeteren

Nieuw onderzoek toont aan dat het eten van een dieet met veel groenten en fruit een betere cardiovasculaire gezondheid kan opleveren.
Kalium, magnesium en vezels zijn belangrijke voedingsstoffen in groenten en fruit die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren.
Volle voedingsmiddelen in plaats van verwerkte gezondheidsproducten zijn over het algemeen het beste transportmiddel voor hoogwaardige voedingsstoffen.
Experts raden aan om uw dieet stapsgewijs te wijzigen, zoals het verwijderen van suikerhoudende frisdrank.
Een appel per dag houdt de dokter niet gegarandeerd weg, maar het volgen van deze filosofie is een goede strategie voor de algehele gezondheid van het hart.

Dat is volgens nieuw onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Internal Medicine.

In de observationele studie werd gekeken naar de gegevens van mensen die een dieet volgden dat rijk was aan groenten en fruit, samen met degenen die de Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) -dieet volgden.

Deze gegevens werden vergeleken met een typisch Amerikaans dieet dat aan een andere groep werd gegeven.

Na 8 weken zeiden onderzoekers dat mensen op het groenten- en fruitdieet, evenals die op het DASH-dieet, een lager risico op hartschade hadden in vergelijking met de controlegroep.

Hun onderzoek valt samen met een ander kleine studieVertrouwde bron Vorige week gepubliceerd waarin werd geconcludeerd dat zelfs één maaltijd met veel verzadigde vetten je mentale focus kan belemmeren.

De onderzoekers stelden dat mensen om verschillende gezondheidsredenen meer groenten en fruit zouden moeten eten, vooral die met een donkere kleur.

Dr. Stephen P. Juraschek , de senior auteur van de studie die vandaag is gepubliceerd en een instructeur geneeskunde aan de Harvard Medical School in Massachusetts, vertelde Healthline dat hij en zijn collega’s proberen te bepalen welke voedingsstoffen worden geassocieerd met een betere gezondheid van het hart.

“Een van de vragen die door de jaren heen vaak is gesteld over DASH is: ‘Wat is de zilveren kogel of het geheim in de saus?'”, Legde hij uit. “Het plantaardige dieet en het DASH-dieet delen beide kalium, magnesium en vezels. Dat zijn de drie die het meest opvallen. ‘

Delivery system is important
‘Het is lastig met een dieetaanpak om alleen de componenten te onderzoeken. Soms is het natuurlijker om een ​​patroon te benadrukken, want zo eten we. We eten maar één ding, ‘zei Juraschek. “Aan de andere kant kunnen er een aantal verschillende componenten zijn die een bijdrage kunnen leveren die we niet goed meten.”

Met andere woorden, het is moeilijk om de cardiovasculaire gezondheid samen te brengen tot de afzonderlijke verbindingen die in uw voedsel of in een supplementfles zitten.

Dr.Elizabeth Klodas , een cardioloog en chief medical officer voor Step One Foods, zegt dat groenten en fruit de neiging hebben om boven hun gewicht uit te komen als het gaat om het leveren van voeding.

‘Als je bijvoorbeeld de vitamines van bosbessen isoleert en in een pil doet, zal het niet hetzelfde zijn als exact dezelfde hoeveelheid vitamine C uit een kom bosbessen halen’, legde ze uit. ‘Er is iets met het afleveringsvoertuig waarbij je lichaam precies weet wat het met de voedingsstoffen moet doen.’

“Als je naar deze ‘gezonde’ producten in de supermarkt kijkt, zijn ze gefocust op één voedingsstof die interessant is, maar de bezorgauto zit vol met al deze ingrediënten, al deze troep,” zei Klodas.

Hoewel medicijnen en medicijnen nodig zijn voor bepaalde aandoeningen, begint goede voeding met wat er op je bord staat, zegt ze.

‘Ik denk dat een deel van het proces het correct uitlegt’, zei ze. ‘Of het nu gaat om een ​​hoog cholesterolgehalte of een hoge bloeddruk, veel mensen vertellen nooit waarom die dingen in de eerste plaats abnormaal zijn. Als je het terug pelt, is het gedeeltelijk of geheel vanwege een dieet. Als een aandoening geheel of gedeeltelijk wordt veroorzaakt door voedsel, moet stap één worden gewijzigd. Maar dat willen we niet doen; we gooien er gewoon pillen tegen. ‘

Every step matters
Iemand vragen om hun dieet te veranderen – van het vet- en koolhydraatrijke, typisch Amerikaanse dieet naar een dieet gebaseerd op fruit, groenten en andere hele voedingsmiddelen – is een intimiderend voorstel.

Als u overweegt de overstap te maken, is het handiger – en minder ontmoedigend – om het als een reeks kleine treden te beschouwen in plaats van als een berg om te beklimmen.

‘Ik denk dat de meeste mensen de indruk hebben dat je yoga moet doen en triatlons moet lopen. Levensstijl zou een impact moeten hebben, maar het hoeft niet alles of niets te zijn, ”zei Klodas.

Klodas zegt dat ze probeert aan te geven hoe kleine veranderingen kunnen oplopen. Als voorbeeld noemt ze het vooruitzicht om één blikje frisdrank per dag te drinken, wat niet zo erg lijkt in een vacuüm maar snel kan oplopen.

“Een blikje per dag is 30 blikjes per maand en 365 per jaar. Dat zijn 30 gevallen per jaar ‘, legde ze uit. ‘Probeer 30 dozen frisdrank in je keuken te doen. Het is veel frisdrank. Wat als je in plaats van dat blikje frisdrank in plaats daarvan een glas water had? Dat is een gezondheidstransformatie. Eet een appel in plaats van een koekje. Dat is weer een gezondheidstransformatie. ‘

Het beschouwen van voedsel als medicijn – of, omgekeerd, het denken van ongezond voedsel als contraproductief – kan iemands benadering van hun dieet helpen veranderen, zegt Klodas.

“Geneesmiddelen zijn gemakkelijk omdat je een of twee keer per dag een pil neemt, dan ga je terug naar de dokter en meet je de resultaten”, zei ze. ‘Waarom zou u het idee van voedsel-als-medicijn niet ten volle benutten? Eet uw maaltijden, ga dan naar uw arts en laat uw cholesterol controleren. Kijken wat er gebeurt.”

“Als je een positieve versterkingscyclus begint op te bouwen, is het gemakkelijker om die salade als lunch te krijgen in plaats van een hamburger”, zei Klodas.