Slimme bewegingen: oefentips om uw diabetes te beheren

Oefening is een krachtige manier om uw diabetes onder controle te krijgen. Je bloedsuikerspiegel, bloeddruk en cholesterol blijven op schema en insuline werkt beter. Maar om veilig te oefenen, moet u een paar voorzorgsmaatregelen nemen.

Gecertificeerde fitnesstrainer Jeanette DePatie overweegt enkele feiten over wat wel en niet te doen.

Begin langzaam en verhoog geleidelijk. Als je een tijdje niet regelmatig hebt getraind, ga er dan niet vanuit dat je verder kunt gaan waar je was gebleven, zegt DePatie. Laat u eerst door uw arts laten klaren.

Nadat je een duim omhoog hebt gekregen, begin je klein. Probeer 5 tot 10 minuten per dag iets zachts, zoals wandelen, dansen of fietsen. Bouw op tot 30 minuten per dag, vijf of meer dagen per week.

Houd uw bloedsuikerspiegel in de gaten. ‘Controleer ze regelmatig voor en na het sporten, vooral als je net begint met sporten’, zegt DePatie. Als u traint, kunnen uw niveaus dalen. ‘Zorg ervoor dat je snelwerkende koolhydraten hebt, zoals sportdrankjes, sap of glucosetabletten, zodat je je suiker snel weer kunt toevoegen’, zegt ze.

Zorg goed voor je lichaam. Dit begint met je voeten. Draag een schoon paar sokken en ondersteunende sportschoenen die goed bij je passen, zegt ze. Controleer je voeten op blaren, roodheid of irritatie. Blijf gehydrateerd voor, tijdens en na je training. Bescherm uzelf tegen extreem hoge of lage temperaturen

Wees de hele dag actief. Verbrand extra calorie├źn, zelfs als je niet aan het trainen bent. Als je lang zit, sta dan minstens elke 90 minuten op en beweeg. Loop in plaats van te rijden. Neem liever de trap dan de lift. Parkeer aan het einde van de parkeerplaats.

Sport niet als uw bloedsuikerspiegel te laag of te hoog is. Als ze lager zijn dan 100 mg / dL of hoger dan 250 – 300 mg / dL, is het misschien niet veilig om te trainen. Eet een tussendoortje of wacht tot het een beter niveau bereikt voordat je aan de slag gaat.

Blijf niet doorgaan als het pijn doet. Stop met trainen als u duizeligheid, kortademigheid, desori├źntatie of pijn voelt.

Mis niet meer dan 2 dagen achter elkaar trainen. Een dag hier of daar missen is OK, maar het is het beste om consistent te zijn met uw trainingsplan.