Acne huidverzorging voor de zomer

Problem skin, acne

De zomer is een mooie tijd van het jaar. Het weer is warm, de dagen zijn lang. De zomer kan ook een vette huid, mee-eters en meer puistjes veroorzaken.

Waarom? Warmte, vochtigheid, zweet, extra olie – dit alles kan acne verergeren. Maar slechts een paar veranderingen in uw huidverzorgingsroutine kunnen helpen om die puistjes de hele zomer lang onder controle te houden.

Problem skin, acne

1
Gebruik een schuimende reiniger

Door hitte en vochtigheid kunnen olieklieren overuren maken. Hoewel u niet kunt voorkomen dat uw olieklieren olie produceren, zijn er dingen die u kunt doen om overtollige olie onder controle te houden.

De meest eenvoudige stap is om je gezicht tweemaal daags te reinigen met een schuimende reiniger. Als je huid uitzonderlijk vettig of zweterig wordt, kun je een derde reiniging toevoegen.

Maar maak er geen gewoonte van om je gezicht te vaak te wassen . Te vaak reinigen kan de beschermende barrière van de huid afbreken, overmatige droogheid en irritatie veroorzaken en uiteindelijk puistjes verergeren.

2
Pak een adstringent

Tijdens de zomerdagen van de hond kunt u ook een samentrekkend middel aan uw huidverzorgingsregime toevoegen, zelfs als u deze producten meestal niet gebruikt. Samentrekkende middelen zijn een geweldige manier om overtollige olie van het huidoppervlak te verwijderen en uw huid er mat uit te laten zien.

De merknaam is niet belangrijk, gebruik gewoon een product dat je leuk vindt en goed aanvoelt op je huid. Je kunt zelfs goede oude, goedkope toverhazelaar gebruiken (mijn persoonlijke favoriet).

En hier is mijn favoriete tip aller tijden: vul een kleine spritzfles met toverhazelaar en gooi het in je tas, rugzak, enz. Wanneer je huid vettig aanvoelt, besproei je lichtjes met je gezicht (je kunt dit zelfs over make-up doen. ) Het is een gemakkelijke manier om je huid onderweg op te frissen.

Welk product je ook kiest, het moet je huid een goed gevoel geven. Als het brandt of prikt wanneer je het aanbrengt, probeer dan een ander merk of gooi het samentrekkende geheel weg.

3
Verlicht uw vochtinbrengende crème

Als je tijdens de koelere maanden een verzachtend middel had gebruikt, is de zomer een ideaal moment om je moisturizer wat op te fleuren. U zult hoogstwaarschijnlijk in de zomer niet zo’n zware vochtinbrengende crème nodig hebben om de droogheid van acne te voorkomen.

Kies er een met het label niet- comedogeen en olievrij om dat zware, vettige gevoel te voorkomen.

4
Gebruik dagelijks een goede zonnebrandcrème

Veel acnemedicijnen (zoals Retin-A en BenzaClin ) maken je huid gevoeliger voor de zon, dus regelmatig gebruik van zonnebrandcrème is een must. Niemand wil een slechte verbranding of door de zon beschadigde huid.

Bovendien is bruinen niet gezond voor je huid. Bruinen veroorzaakt zonneschade en vroegtijdige veroudering en brengt een risico op huidkanker met zich mee.

Kies een niet-comedogeen, olievrij zonnescherm van minimaal SPF 15; SPF 30 is nog beter.

Misschien wil je zelfs een getint zonnescherm proberen, dat je een mooie dekking geeft zonder dat je extra foundation nodig hebt. Ze zijn een goede keuze voor mannen en tienerjongens die acne-gerelateerde roodheid willen verminderen.

5
Douche nadat je zweet

Zweet kan acne irriteren. Je wilt dus direct na het sporten of onder het zweten onder de douche.

Terwijl je daar bent, gebruik je een body wash of bar die puistjes bestrijdt. Eentje met salicylzuur is goed als je last hebt van mee-eters; benzoylperoxide is beter voor ontstoken puistjes.

Tijdens periodes van hitte en vochtigheid kunt u vatbaarder zijn voor een vorm van acne die acne-mechanica wordt genoemd . Acne mechanica ontwikkelt zich wanneer de huid wordt blootgesteld aan overmatige hitte, evenals wrijving of wrijven van kleding, sportartikelen, enz. Het dragen van ademend katoen in plaats van synthetische stoffen kan helpen.

Ongeacht het seizoen, bel een dermatoloog als u hulp nodig heeft om acne onder controle te krijgen. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.